2009-01-28 23:25:41• hírek • Csenteri Judit

Mégis emelhetik a fizetéseket

A Demokrata-liberális- és a Szociáldemokrata Párt közös megegyezése értelmében mégsem kerülnének befagyasztásra a fizetések.

A két párt amellett döntött, hogy már az év első felében sort kerítenek úgy a fizetések, mint a nyugdíjak emelésére.

Bár Traian Basescu államelnök továbbra is megpróbálja elérni azt, hogy az állami szféra alkalmazottainak fizetését hat hónapra befagyasszák, s emeléseket csak szeptembertől hajtsanak végre, a Kormányon lévő két párt már áprilistól növelni szeretné a közalkalmazottak fizetését.

A fizetésemeléseket két lépésben hajtanák végre, úgy áprilistól, mint szeptembertől 16 százalékkal nőne meg az állami szféra alkalmazottainak fizetése. A Kormány továbbá kész arra is, hogy márciustól vagy áprilistól növelje a nyugdíjak értékét.  

A kormányon lévő pártok vezetői most arra próbálnak megoldást találni, hogyan lehetne a kisebb fizetéssel rendelkezők bérét nagyobb mértékben növelni. 

A Demokrata-liberális- és a Szociáldemokrata Párt a mai, azaz csütörtöki kormányülés alkalmával szeretné elfogadni a 2009-es költségvetést, majd a Parlament elé tárni, ahol a jövő hét folyamán kerülne megvitatásra.  

Emil Boc a sajtónak nyilatkozik

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: